Tableflip Entertainment

PC-versionen av Project Blue Book: The Game är färdig och finns tillgänglig via Steam. De slutgltiga förberedelserna för lansering via förläggaren Legacy Games distributionskanaler väntas slutföras inom kort  och spelet kommer sedan att sättas i produktion för lansering i butik. Mer information om PC-lanseringen kommer snart från Legacy Games.


Tivola Games

Petventures

Tivola Games spel Petventures genomgår nu de slutliga förberedelserna för lansering och kommer att mjuklanseras inom de kommande veckorna. Tivola arbetar med att få så kallade feautures från Apple Store och Google Play i samband med lanseringen. Petventures blir det första i den nya generationen free-to-play spel från Tivola Games med robusta monetariseringssystem, en förbättrad 3D-miljö och spelinnehåll som berikar spelupplevelsen.

Wordie

Wordie-rebooten och nya system för onboarding genomgår nu slutlig testning och den nya uppgraderingen av spelet kommer att genomföras inom kort. Spelet utvecklas av Tivola Games i samarbete med Tableflip och kommer att förläggas av Tivola Games.

Hidden Animal Rescue

Hidden object-spelet Hidden Animal Rescue som utvecklas av Tableflip Entertainment i samarbete med Tivola Games genomgår nu extern testning och planeras för lansering i tredje kvartalet. Spelet kommer att förläggas av Tivola och riktar sig mot Tivolas stora spelarbas.

WildShade

Det nya hästkapplöpningsspelet WildShade som utvecklas av Tivola Games har fått mycket bra respons från testspelare. Spelet förläggs av Tivola med planerad lansering i fjärde kvartalet.

Cat Hotel 2

Tivola har ansökt om ett utvecklingsbidrag på 300 000 EUR från den tyska federala spelfonden för det nya spelprojektet Cat Hotel 2. Målsättningen med utvecklingsbidraget är att kunna dubbla spelets utvecklingsbudget med en planerad lansering under 2022.

gameXcite

gameXcite har porterat Asterix & Friends till Unity-motorn och ersatt de tidigare Flash-baserade versionerna för PC sedan tidigare och är nu även färdiga med Facebook-versionen. Nästa steg är att rulla ut den uppdaterade Unity-versionen av spelet för mobil, vilken medför en betydligt förbättrad spelupplevelse och förväntas ske under april månad. Som ett sista steg i relanseringen av spelet, som planeras för andra kvartalet, kommer den nya versionen att uppdateras med en betydande mängd nytt spelinnehåll, som förväntas förbättra kund-retention och monetarisering genom att erbjuda gamla och nya spelare färska utmaningar.

gameXcite har inlett ansökningsprocessen om ett nytt utvecklingsbidrag från den tyska federala spelfonden för ett nytt spel baserat på Asterix-licensen. Ansökan gäller 250 000 EUR och det nya spelet planeras för lansering under 2022.


Sänkta avgifter från distributionsplattformarna ökar lönsamheten för gruppens bolag

Tivola Games har kvalificerat sig för Apple´s nya program för mindre bolag, som medför en reducerad distributionsavgift på 15 % i stället för 30 % av omsättningen via Apples AppStore.

För ytterligare info se: https://developer.apple.com/app-store/small-business-program/

Dessutom reducerar Google Play distributionsavgiften från 30 % till 15 % för försäljning via Google Plays från och med juli i år. Säkningen omfattar 1 MUSD i omsättning. För överskjutande försäljning tillämpas den högre avgiften.

För ytterligare info se: https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-03-16-google-play-revenue-cut-lowered-to-15-percent-on-first-usd1m


VD kommenterar

“Det är mycket på gång när det gäller spelutvecklingen i gruppen. PC-versionen av Project Blue Book är färdig och vi koordinerar nu lanseringen med förläggaren Legacy Games. Vi ser mycket fram emot att snart få se Petventures i mjuklansering och att se hur spelet tas emot av Tivolas publik. Wordie kommer också inom kort och inte minst har vi den stora uppdateringen av Asterix & Friends i april.

Arbetet med Hidden Animal Rescue utvecklas väl och WildShade ser mycket bra ut och har fått väldigt bra respons från testspelarna. Vi är tacksamma över de generösa tyska programmen för utvecklingsbidrag där vi nu hoppas på totalt 550 000 EUR, som ger oss möjlighet att öka utvecklingsbudgetarna för de aktuella spelprojekten rejält och på så sätt förbättra kvaliteten och djupet i spelupplevelsen”, säger Don Geyer, vd Jumpgate.

För ytterligare information

Don Geyer VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@jumpgategames.se

 

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

Denna information är sådan information som Jumpgate AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 mars 2021 klockan 14:30 CET.