Jumpgate AB har ingått ett förlagsavtal med den franska förläggaren NACON SA, som omfattar vidareutveckling och portering av Tivola Games spel Wildshade, Cat Rescue Story och Animal Hospital för Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series, Xbox One och Nintendo Switch. Spelen kommer att utvecklas av Tivola Games med stöd från Tableflip Entertainment och förläggas av NACON. Värdet på avtalet uppgår till cirka 16 miljoner SEK (1,565 miljoner EUR) i intäkter som tillfaller Jumpgate vid uppnådda milstolpar i projekten fram till lansering, där huvuddelen av intäkterna väntas intjänas under cirka ett och ett halvt år. Efter att NACON återfått sin investering från försäljningen av spelen ska efterföljande intäkter fördelas mellan parterna i enlighet med en fördelningsnyckel, som ger Jumpgate en betydande uppsida även utöver det ovan nämnda beloppet. Spelen kommer att lanseras som premiumversioner (pay-to-play) med uppdaterat och unikt innehåll för konsol.

“Vi är väldigt glada över möjligheten att få vidareutveckla våra spel för nya plattformar tillsammans med NACON. Det visar att produkterna håller en hög kvalitet. Spelen blir synligare och når en bredare publik, vilket hjälper oss att bygga våra varumärken och ger ytterligare intäktsströmmar. Kontraktet är en milstolpe för Jumpgate och innebär så väl säkra intäkter som ytterligare uppsida. Jag har mycket bra erfarenhet av att samarbeta med NACON i tidigare spelprojekt och ser fram emot att nu också få göra det med Jumpgate”, säger Harald Riegler, vd Jumpgate AB.

”Det är med stor glädje som vi ingår det här nya partnerskapet med Jumpgate, som säkrar tre mycket bra spel till vår förlagsportfölj. Två av spelen har redan tilldragit sig omfattande intresse från mobilspelare tack vare sin kvalitet, och Tivolas nya spel Cat Rescue Story väntas bli nästa framstående tillskott i uppställningen. Djurbaserade spel har varit mycket framgångsrika för oss historiskt, och genom samarbetet med Jumpgate ser vi en mycket bra möjlighet att komma i kontakt med nya grupper av spelare som ser fram emot att komma över dessa premiumversioner av spelen”, säger Benoit Clerc, Publishing Director NACON SA.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om NACON

NACON är ett bolag i BIGBEN Group, grundat 2019 för att optimera sitt know-how genom starka synergier i videospelsmarknaden. Genom att sammanföra 16 spelutvecklingsstudios, förläggandet av AA-spel och design och distribution av premium spelenheter, fokuserar NACON 30 år av expertis i spelarnas tjänst. För mer information se: www.nacongaming.com 

Om Jumpgate

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

Denna information är sådan information som Jumpgate AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 maj 2021 klockan 07:55 CEST.