Jumpgate AB har ingått ett förlagsavtal med NACON för gameXcites kommande kortstridsspel Asterix Heroes för PC och konsol inklusive Nintendo Switch, med planerad lansering i september 2023. Spelet utvecklas av gameXcite med stöd från Tableflip Entertainment och förläggs av NACON. Värdet på avtalet uppgår till cirka 4 miljoner SEK (0,36 miljoner EUR) som tillfaller Jumpgate vid uppnådda milstolpar i projektet fram till lansering. Efter att förläggaren återfått sin investering från försäljningen av spelet ska efterföljande intäkter fördelas mellan parterna i enlighet med en fördelningsnyckel, som ger Jumpgate en betydande uppsida även utöver det ovan nämnda beloppet.

I över 60 år har Asterix underhållit fans i alla åldrar runt om i världen. Det är också målsättningen med Asterix Heroes, som är ett spel designat för en bred målgrupp. Asterix Heroes är ett kortbaserat spel med rollspelsmekanik, där spelarna samlar sina favoriter bland de galliska hjältarna för att sedan förbereda ett angrepp mot romarna. Under äventyret skaffar sig spelarna nya kort med unika egenskaper och deltar i utmaningar och händelser de möter på kartan. Asterixfans kommer att känna igen de ikoniska platserna, karaktärerna och stilen från Asterix äventyr genom åren.

“Asterix Heroes är det starkaste projektet baserat på Asterix som vi har utvecklat hittills. Med många timmar av underhållande kortstrider och kortsamlande är det ett perfekt spel för konsol och PC. Genom samarbetet med NACON får vi mycket stark distribution i alla nyckelterritorier, vilket signifikant ökar sannolikheten för kommersiell framgång. Det validerar också ytterligare Jumpgates affärsmodell, som bygger på externt finansierade spelprojekt med stor uppsida från försäljningen”, säger Harald Riegler, vd Jumpgate AB.

”Vi arbetar tätt med Jumpgate AB på olika projekt och är entusiastiska över att även samarbeta om Asterix Heroes, som har en målgrupp bestående av miljontals fans runt om i världen som sträcker sig över generationer”, säger Alain Falc, vd NACON.

 För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om NACON

NACON är ett bolag i BIGBEN Group, grundat 2019 för att optimera sitt know-how genom starka synergier i videospelsmarknaden. Genom att sammanföra 16 spelutvecklingsstudios, förläggandet av AA-spel och design och distribution av premium spelenheter, fokuserar NACON 30 år av expertis i spelarnas tjänst. För mer information se: www.nacongaming.com

 Om Jumpgate

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se