Jumpgate har ingått finansieringsavtal för ett nytt spelprojekt för spelkonsoler och PC, som kommer att lanseras under 2025. Den totala spelbudgeten är ca 12,2 miljoner SEK (1,07 miljoner EUR), och projektfinansieras av ett konsortium bestående av MGV Financing AB*, Triple Dragon (ett brittiskt finansbolag som specialiserar sig på spelsektorn) samt en licens-/IP-partner. Jumpgate deltar i finansieringen genom en lånefacilitet från Triple Dragon på ca 2,5 miljoner SEK (0,2175 million EUR), vilket möjliggör för Jumpgate att behålla ytterligare uppsida i projektet. Utöver rollen som finansiell partner i projektet har Jumpgate rätt till en betydlig del av intäkterna från spelet som utvecklare, förutsatt att det blir kommersiellt framgångsrikt. Finansieringen kommer att betalas ut löpande under projektperioden med start i slutet av juni 2024.

Det nya projektet är en familjevänlig titel med fokus på underhållning i vardagsrummet och utvecklas av Jumpgates studios Tivola och Funatics, där befintlig utvecklingsteknik kan användas för att utveckla bästa möjliga spel. Jumpgate licensierar vissa IP- och varumärkesrättigheter från en världsledande, innovativ partner med säte i Centraleuropa, som spelet kommer att baseras på. Mer detaljer kring IP, spelvärld och själva partnerskapet kommer att meddelas i ett senare skede i samband med att det övergripande projektet offentliggörs av licens-/IP-partnern (vilket inkluderar en filmlansering och andra unika marknadsförings- och distributionskanaler).

“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi ingått finansieringsavtal för ytterligare ett betydande externt finansierat spelprojekt med attraktiv riskprofil. Utvecklingen är redan i gång och projektet passar väl in i vår affärsmodell, med marginal på utvecklingsbudgeten och ytterligare uppsida vid framgångsrik lansering. I det här fallet har vi valt att investera marginalen i projektet för att få mer uppsida i tillägg till en mindre investering. Spelet passar även bra för Tivola, då vi kan bygga på en etablerad motor och med hjälp av ”art assets” från vår licens- / IP-partner kan vi utveckla ett riktigt bra spel, med en begränsad utvecklingsbudget på ca 12,2 miljoner kr. Vi tror att detta kan bli en long seller med försäljning många år efter lansering. Vi ser mycket fram emot att kunna presentera mer information om samarbetet och spelprojektet och inte minst att kunna visa spelet för spelarna”, säger Harald Riegler, VD Jumpgate AB.

*MGV Financing AB ägs av Andras Vajlok och Susana Meza Graham. Eftersom Andras Vajlok även är styrelseledamot i Jumpgate och avtalet därmed utgör en närståendetransaktion, kommer avtalet med MGV att framläggas för godkännande av en extra bolagsstämma.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende grupp av spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och omfattar fem spelstudios: Nukklear (Hannover), Tivola Games (Hamburg), GameXcite (Hamburg), Funatics (Düsseldorf) samt Tableflip Entertainment (Visby). Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

Denna information är sådan information som Jumpgate AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 juni 2024 klockan 17:20 CEST.