Jumpgates dotterbolag gameXcite har erhållit 307 000 EUR i finansiering från det tyska federala ministeriet för transport och digital infrastruktur (“BMVI”). Finansieringen utgår i form av ett bidrag till täckning av produktionskostnader för ett nytt spelprojekt baserat på Asterix som planeras för lansering under 2022 och har beviljats inom ramen för det tyska programmet för spelfinansiering som administreras av BMVI. Finansieringen kommer att betalas ut löpande under projektperioden med start i augusti 2021.

“Vi är mycket nöjda och tacksamma över finansieringen för vårt nya Asterix-baserade spelprojekt. Med bidraget från BMVI kan vi öka ambitionsnivån för spelet och vi ser fram emot att leverera ytterligare en underhållande och högkvalitativ spelupplevelse i Asterix värld för våra spelare under 2022”, säger Patrick Streppel, Chief Publishing Officer Jumpgate AB.

För ytterligare information

Don Geyer VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 54 73 33 E-post: don@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

Denna information är sådan information som Jumpgate AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 augusti 2021 klockan 09:15 CEST.