Jumpgates dotterbolag gameXcite har erhållit 100 tusen EUR i finansiering från det tyska federala ministeriet för transport och digital infrastruktur (“BMVI”). Finansieringen utgår i form av ett bidrag till täckning av produktionskostnader för prototypen för det nya strategi- och överlevnadsspelet med projektnamn Galactic Journeys som förläggs av Daedalic Entertainment och planeras för lansering under 2024. Det har beviljats inom ramen för det tyska programmet för spelfinansiering som administreras av BMVI. Finansieringen kommer att betalas ut löpande under inledningen av projektperioden med start i april 2023.

“Vi är mycket nöjda och tacksamma över att nu officiellt ha fått godkänt den första delen av den offentliga finansieringen för Galactic Journeys i samarbete med Daedalic Entertainment. Den totala utvecklingsbudgeten för spelet är 2,6 MEUR, där Daedalic står för 1,2 MEUR och där vi har sökt om BMVI-bidrag för totalt 1,3 MEUR. Vi är i förhandlingar med rättighetshavare för användningen av ett starkt varumärke för spelet och kommer att presentera mer information om projektet så snart det är på plats”, säger Patrick Streppel, VD gameXcite.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se