Jumpgate AB meddelar att Asterix & Obelix: Heroes, ett multiplattforms kortsamlarspel med rollspelsmekanik som har utvecklats av dotterbolaget gameXcite GmbH i Hamburg och förläggs av NACON, har lanserats globalt i dag för Playstation 4 & 5, Xbox, Nintendo Switch och PC.

Asterix & Obelix: Heroes är ett vackert kortspel med rollspelsmekanik baserat på det välkända Asterix-varumärket från licensgivaren Les Éditions Albert René. Spelarna samlar sina favoriter bland de galliska hjältarna och förvärvar färdighetskort för att bygga sina kortlekar, så att de kan bemästra utmaningar och strider på vackert designade kartor, samtidigt som den engagerande berättelsen leder gruppen av hjältar till ikoniska platser som Britannien, Egypten och Rom. Med 40 kartor, mer än 130 unika färdighetskort, 24 hjältar och en mängd antagonister inkluderande alltifrån romerska centurioner till egyptiska krokodiler, så utlovar Asterix & Obelix: Heroes många timmar av spel och underhållning.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende grupp av spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och omfattar fem spelstudios: Nukklear (Hannover), Tivola Games (Hamburg), gameXcite (Hamburg), Funatics (Düsseldorf) samt Tableflip Entertainment (Visby). Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

Les Éditions Albert René

Les Éditions Albert René etablerades 1979 av Albert Uderzo och äger alla rättigheterna till Asterixäventyren. Bolaget:

  • förlägger de tidigare Asterixutgåvorna från Albert Uderzo sedan 1980 liksom de senare utgåvorna av andra serier skapade i samarbete med René Goscinny, som Jehan Pistolet och Oumpah-Pah;
  • Initierar nya projekt som filmer, animationer och nationella och internationella shower;
  • Hanterar de internationella immateriella rättigheterna för Asterixäventyren och tilldelar licenser för produkter och annonsering, inklusive nöjesparken Parc Astérix utanför Paris.

För mer information om Les Éditions Albert René och Asterix, se www.asterix.com