Jumpgates kommande* dotterbolag Funatics har erhållit ca 1,8 mkr i finansiering från det tyska federala ministeriet för transport och digital infrastruktur (“BMVI”). Finansieringen utgår i form av ett bidrag till täckning av produktionskostnader för prototypen för ett nytt strategispel med projektnamn Battle Castles. Det har beviljats inom ramen för det tyska programmet för spelfinansiering som administreras av BMVI. Finansieringen kommer att betalas ut löpande under inledningen av projektperioden. Spelet kommer att utvecklas i samarbete med andra studios i Jumpgate-gruppen.

“Vi är mycket nöjda och tacksamma över att Funatics har fått godkänt den första delen av den offentliga finansieringen för Battle Castles. Vi kommer att presentera mer information om projektet längre fram”, säger Harald Riegler, VD Jumpgate.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

*Jumpgates förvärv av Funatics väntas slutföras i slutet av juni månad.