Tivola Games

Petventures

Tivola Games spel Animal World har nu fått det officella namnet Petventures och arbetet fortskrider mot mjuklansering under slutet av första kvartalet. Petventures blir det första i den nya generationen free-to-play spel från Tivola Games med robusta monetariseringssystem, en förbättrad 3D-miljö och spelinnehåll som berikar spelupplevelsen.

Hidden Animal Rescue

Arbetet fortskrider med hidden object-spelet Hidden Animal Rescue som utvecklas av Three Gates Visby-studio i samarbete med Tivola Games. Spelet kommer att förläggas av Tivola och riktar sig mot Tivolas stora spelarbas.

“Vi är väldigt nöjda med framstegen i arbetet med Petventures och Hidden Animal Rescue. Spelen ser bra ut och fungerar väl i speltest. Vi känner oss trygga i att de kommer att tas väl emot av Tivolas fan base, men även att de kommer att attrahera nya spelare med bra engagerande innehåll och en attraktiv visuell stil, som skapar en väldigt bra spelupplevelse. Det första halvåret är starten på en mycket fin lanseringscykel för oss”, säger Don Geyer, vd Three Gates.

Tivola har inlett processen med att söka ett nytt utvecklingsbidrag från den tyska regionala spelfonden för ett nytt spelprojekt.

gameXcite

gameXcite har porterat Asterix & Friends till Unity-motorn och ersatt de tidigare Flash-baserade versionerna för PC. Utvecklingsteamet arbetar nu med buggfixar i Facebook-versionen och kommer sedan att rulla ut den uppdaterade Unity-versionen av spelet för mobil, vilken medför en betydligt förbättrad spelupplevelse. Som ett sista steg i relanseringen av spelet, som planeras för andra kvartalet, kommer den nya versionen att uppdateras med en betydande mängd nytt spelinnehåll, som förväntas förbättra kund-retention och monetarisering genom att erbjuda gamla och nya spelare färska utmaningar.

gameXcite förbereder ansökan om ett nytt utvecklingsbidrag från den tyska regionala spelfonden för ett nytt spel baserat på Asterix-licensen.

”Vi ser fram emot att slutligen relansera Asterix & Friends efter över ett års förberedelser med en nyutvecklad spelklient och nytt efterlängtat innehåll, liksom att inleda arbetet med vårt nästa Asterix-baserade spel. Asterix behåller sin popularitet bland generationer av spelare och ger oss mycket effektiva marknadsföringsmöjligheter för free-to-play spel”, säger Patrick Streppel, vd gameXcite.

Wordie

Ett nytt system för redigering av spelnivåer har byggts och nya funktioner har adderats till Wordie för att förbättra översättning mellan olika språk. Säsongsbaserade och nischade spelnivåer har lagts till liksom ett mer robust system för monetarisering och belöningar. Spelet utvecklas av Tivola Games i samarbete med Three Gates och kommer att förläggas av Tivola.

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se

Om bolaget

Three Gates AB är en oberoende spelkoncern som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Three Gates och majoriteten av Hamburgbaserade Tivola Games. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Three Gates och Tivola Games har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.threegates.se

Denna information är sådan information som Three Gates AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 februari 2021 klockan 08:00 CET