Jumpgates dotterbolag Tivola Games har lanserat Petventures globalt. Petventures är en vacker djurvårdssimulator för iOS och Android. I en egen resort i en vacker fjälldal tar spelaren hand om en tillflyktsort för en mängd tama och vilda djur. Spelet finns tillgängligt gratis på App Store https://apps.apple.com/app/id1544320618 och GooglePlay https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tivola.petventures och har en intjäningsmodell som bygger på annonser och mikrotransaktioner. Spelet har ingen åldersgräns. Utvecklingen av Petventures har skett med stöd från det tyska federala ministeriet för transport och digital infrastruktur (BMVI).I Petventures kan spelaren öppna upp tillgången till nya och ibland ovanliga djur, vinna deras förtroende och träna dem för gemensamma äventyr, som att återplantera skog eller återuppbygga dammar. Resurser som olika typer av mat från den egna trädgården eller dammen används i processen. Dessutom finns skatter att upptäcka som hjälper spelaren att expandera tillflyktsorten i dalen och göra plats för fler djur. Den lilla röda pandan Zanda från Tivolas spel My Red Panda guidar spelaren genom spelet.

Petventures är Tivolas mest ambitiösa mobilspel under de senaste tio åren och bolagets största egna produktion hittills. Med spelet höjer Tivola kvalitetsnivån markant för sin nisch inom spel om djurvård. Alla djur har en egen bakgrundshistoria och egna behov.

Spelinnehåll:

  • 49 unika karaktärer –  fjälldalen är ett hem för så väl vilda som tama djur.
  • Spännande utmaningar – få tillgång till nya djur, vinn deras förtroende och träna dem för delade äventyr. Ta hand om dem med resurser från din trädgård eller damm. Dolda skatter väntar, som hjälper till att uppgradera fjälldalen för att göra plats för ytterligare vänner.
  • Gör världen lite bättre – fjälldalen är en idealisk tillflyktsort för alla djur. Fjäll, floder och gröna ängar ger djuren frihet och allt de behöver för att vara lyckliga. Skicka djuren på expeditioner för att återskoga skogarna, återuppbygga dammarna och mycket mer.
  • Lär känna djuren – varje djur har sin egen historia. Utforska mer om deras förflutna genom att knyta närmare band till dem. Både vackra och tragiska djurberättelser väntar och dokumenteras i en klippbok.

”Petventures bygger på samma utprövade koncept som våra många framgångsrika djurvårdsspel, men spelupplevelsen är betydligt mer mångfacetterad och spelet har mycket mer innehåll. Den som tyckte om HorseWorld, Pet Hotel eller My Red Panda kommer att älska Petventures”, säger Hendrik Peeters, VD Tivola Games GmbH.

För ytterligare information

Don Geyer VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

Denna information är sådan information som Jumpgate AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 september 2021 klockan 08:00 CEST.