Tivola Games har erhållit finansiering på 200 000 EUR till produktionen av mobilspelet Animal World (arbetstitel) från det tyska federala ministeriet för transport och digital infrastruktur (“BMVI”). Finansieringen utgår i form av ett bidrag till täckning av produktionskostnader för spelet och har beviljats inom ramen för det tyska programmet för spelfinansiering som administreras av BMVI.

”En av Tivolas styrkor är bolagets massiva spelarbas och med hjälp av finansieringen från BMVI tar vi ytterligare ett steg mot lanseringen av den nya generationen av spel baserade på free-to-play från Tivola. Ett av de viktigaste målen med den nya generationen spel är att förbättra monetariseringen av spelarbasen genom spelmekanik och innehåll som gör att spelen spelas längre än de i Tivolas nuvarande portfölj och som därmed ökar betalningsviljan hos spelarna. Det kommer även ett nytt program för federal finansiering för spelbranschen i Tyskland, som förväntas utannonseras i samband med Gamescom 2020 (27-30 aug), där Tivola har goda möjligheter att få ytterligare finansiering för kommande projekt, säger Don Geyer, VD Three Gates AB.

 

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se 

Om Animal World

I Animal World ska spelaren finna ett litet orört naturområde som kan utgöra en idealisk fristad för djur. Det är spelarens uppgift att vinna djurens förtroende, ta hand om dem och hjälpa dem att återvända till sitt riktiga habitat. 

Om bolaget

Three Gates AB är en oberoende spelkoncern som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Three Gates samt majoriteten av Hamburgbaserade Tivola Games. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Three Gates och Tivola Games har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.threegates.se

Denna information är sådan information som Three Gates AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 augusti 2020 klockan 11:00 CEST.