Efter att ha förvärvat spelrättigheterna till den nyligen lanserade TV-serien Project Blue Book från A+E Studios bjuder Three Gates nu in fans till serien att anmäla intresse för beta-testningen och få möjlighet att vara bland de första att pröva spelet.

Serien är skapad av David O´Leary, produceras för HISTORY av A+E Studios och Oscars- och Golden Globe-vinnaren Robert Zemeckis (Forrest Gump, Back to the Future, Contact), och utforskar de historiska, tidigare hemligstämplade, UFO-undersökningarna som genomfördes av U.S. Air Force mellan 1952 och 1969. Huvudkaraktärer är astrofysikern Josef Allen Hynek, som spelas av Aidan Gillen (Game of Thrones), och hans partner, kapten Michael Quinn, som spelas av Michael Malarkey (The Vampire Diaries).

Project Blue Book: The Game kommer att utmana spelarnas observations- och deduktionsförmåga, tillsammans med karaktärerna från serien, genom återskapandet av många av de observationer som spelas upp i TV-programmen. Den bästsäljande science fiction-författaren Steven-Elliot Altman har anlitats för att skriva spelberättelsen. Han har nyligen skrivit Ancient Aliens: the Game, baserad på HISTORY:s populära serie med utomjordiskt tema.

”Jag är glad över att få arbeta med A+E Studios och HISTORY på Project Blue Book: The Game”, säger Altman. ”Fans av TV-serien kommer att kunna återuppleva några av sina favoritögonblick med en ny twist när de spelar tillsammans med karaktärerna och fattar viktiga beslut. Vi kommer att föra den lilla skärmen och mobilskärmen ett steg närmare på ett väldigt roligt sätt. Spelarna får lösa case från serien ur ett nytt perspektiv – och även undersöka nya case. Allt baserat på verkliga, tidigare hemligstämplade UFO-observationer. Det är ett drömprojekt!”

I Project Blue Book: The Game startar spelarna som nyrekryterade agenter i Project Blue Book under Dr Hynek och kapten Quinn. Seriens huvudkaraktärer agerar som uppdragsgivare och interagerar med spelaren under utförandet av uppdragen.

Spelare kan gå till spelets forum http://www.pbbgame.com, skapa en profil och registrera sig för den stängda beta-testningen.

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.threegates.se

Denna information är sådan information som Three Gates AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 februari 2019 klockan 15:00 CET.