Lanseringen av 8 to Glory, det officiella spelet från Pro Bull Riders Association (PBR), har inletts. Spelet är det första i en serie av kommande sportspel som utvecklas i samarbete med starka amerikanska partners.

Three Gates utvecklar tillsammans med PBR Investments, Rare Labs och NFL-stjärnan Jared Allen spelet 8 to Glory, det officiella spelet från Pro Bull Riders Association (PBR). Rare Labs ägs av Rarity Investments och PBR ägs av IMG, ett ledande internationellt sport-, event-, media och modeföretag.

Lanseringen av 8 to Glory inleddes den 25 augusti och spelet finns nu tillgängligt för nedladdning via Apple App Store och Google Play Store. Spelet har så långt endast marknadsförts i sociala medier via PBRs kanaler i väntan på att spelets integritet och skalbarhet testas. Så långt har testningen gått bra och responsen från spelarna har varit mycket god. Marknadsföringen kommer av spelet kommer att stegras under oktober och november månad för att sedan kulminera i samband med PBR-finalen i Las Vegas 2-5 november.

Marknadsplanen för 8 to Glory är långsiktig och PBR kommer att integrera marknadsföringen av spelet i sina bonusprogram, live-evenemang, på webbplatsen och i TV-program under de närmaste tre åren. Samarbetet kommer även att hjälpa lanseringen av vårt kommande spel Mainstream Fishing, som kommer att korsvis marknadsföras med 8 to Glory innan den planerade utgivningen under fjärde kvartalet 2016.

Under augusti 2016 tog Three Gates AB in betalningar för över 900 000 kronor för arbete som utförts till spelet 8 to Glory. Företaget har fler betalningar kommande under de kommande månaderna från sina partners samt planer för att expandera projektet.

VD Don Geyer kommenterar:

Vi har varit i en testfas den senaste månaden, med målet att förbättra användarupplevelsen i spelet. Under denna inledande fas har vi haft över femhundratusen inloggningar, över åttiotusen installationer och bra betyg; 4,4 på Google Play och 4 stjärnor på iTunes. Vi är förväntansfulla inför resultatet när marknadsföringen av spelet sätts i gång på allvar. Våra partners är mycket nöjda med produkten och vi hoppas på att 8 to Glory kan leda till fler projekt tillsammans med våra samarbetspartners och en långsiktig expansion av 8 to Glory till en serie av produkter.

Se den officiella speltrailern via Facebook:

https://www.facebook.com/pbr/videos/10154613343660832/

Nedladdning av spelet via Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rarelabs.eighttoglory

Nedladdning av spelet via Apple iOS Store

http://apple.co/2bGNGyT

Information om PBR-finalen

http://www.pbrworldfinals.com/

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post:don@threegates.se

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential, som omfattar underhållningsspel, online gambling och sociala kasinospel. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk.