Three Gates har, tillsammans med partnerna History Channel och SuperScale, nyligen lanserat Project Blue Book: Hidden Mysteries i Nordamerika i samband med premiären av den andra säsongen av Project Blue Book (”PBB”). Den vidare lanseringen av spelet sker i övriga delar av världen i förbindelse med att säsong 2 av TV-serien har premiär i respektive region. Efter Nordamerika kommer Australien följt av Nya Zeeland.

“I enlighet med lanseringsplanen rullar vi ut Project Blue Book i samband med att säsong 2 av TV-serien har premiär. Näst på tur är Australien. Vi har börjat testa User Acquisition i liten skala och får in bra data, som hjälper oss att justera spelet, samtidigt som vi bygger upp användarbasen. History Channel startar nu också sin marknadsföringsinsats för spelet, vilket kommer att ge bra draghjälp för att nå ut till seriens fans”, säger Don Geyer, VD Three Gates AB. Said Don Geyer.

Kommande lanseringar:

  • Australien – i samband med att SBS Australia börjar sända 19 februari.
  • Nya Zeeland – TBD

History Channel har lagt upp en sida för spelet på history.com, som skickar användare till Appstore, Google Play och spelets Facebook-sida:

https://www.history.com/project-blue-book-the-game

Andra delar av History Channel:s marknadsföringsplan inkluderar:

  • Sociala media: 1 post / vecka de kommande 4 veckorna från och med onsdag på Project Blue Books Facebook, Instagram och Twitter.
  • E-post: ett första e-postutskick till Project Blue Book-listan kommer under veckan.
  • Digitalt: en 30 sekunder lång reklamfilm kommer att visas för besökare som ser på PBB på history.com och History:s andra digitala plattformar från 1 februari – 24 mars.
  • I reklampauserna visas trailer för spelet.

“Teamet fokuserar nu på att analysera data, testa nya tweaks och ändringar, samt att skapa uppdateringar, event och nytt innehåll som ökar spelarnas engagemang”, säger Christoffer Fisher, Studiomanager Three Gates AB.

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.threegates.se

Denna information är sådan information som Three Gates AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2020 klockan 11:00 CET.