Utvecklaren Three Gates och den ikoniska spelutgivaren Atari presenterar logon för Asteroids: Star Pilot och lanserar spelets öppna beta-test. Asteroids är en av Ataris  främsta immateriella rättigheter och Three Gates är mycket stolta över att vara delaktiga i utvecklingen av den uppdaterade versionen av spelet i samarbete med Atari.

”Designteamet har gjort ett bra jobb med att få spelet att flyta på och kännas bra. Hittills har våra tester varit mycket positiva och vi ser fram emot att få ut spelet i öppen beta”, säger Don Geyer, VD Three Gates AB.

”Att arbeta med en klassisk titel som Asteroids är väldigt inspirerande och utmanande. Teamet har arbetat hårt för att återskapa spelet för mobil  och samtidigt behålla den klassiska arkadkänslan i spelet”, säger Tommy Nilsson, Lead Game Designer Three Gates AB.

Asteroids: Star Pilot är ett adrenalindrivet återskapande av det klassiska Atari Asteroids-spelet där spelaren tar rollen som en stjärnpilot, som är en del av en intergalaktisk rymdstyrka som har till uppgift att skydda rymdkolonier från hotet från asteroider. Som den titulära stjärnpiloten kommer spelaren att sträva efter att genomföra många uppdrag för att skydda invånarna i olika kolonier som kommer i vägen för de massiva intergalaktiska asteroiderna.

Video – Facebook Link

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.threegates.se

Om Atari

Atari är ett interaktivt underhållningsföretag. Som ett ikoniskt varumärke, som överskrider generationer och publik, är företaget globalt erkänt för sin multiplattform-, interaktiva underhållning och licensierade produkter. Atari äger och/eller förvaltar en portfölj med mer än 200 spel och franchises, inklusive världskända varumärken som Asteroids®, Centipede®, Missile Command®, Pong® och RollerCoaster Tycoon®. Atari har kontor i New York och Paris. För mer information se: www.Atari.com.

För att hålla dig uppdaterad om Atari och retro-popkultur, gå in på Facebook på www.facebook.com/Atari och följ bolaget på Twitter @Atari och Instagram.

© 2019 Atari Interactive, Inc. Atari wordmark och logo är varumärken som ägs av Atari Interactive Inc.

Denna information är sådan information som Three Gates AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 december 2019 klockan 14:45 CET.