Den svenska spelstudion Three Gates och den amerikanska partnern INOV8 Golf har slutit avtal om ytterligare arbete för INOV8 Golfs mobilspel som kombinerar golf och virtuell gambling.

– Three Gates roll blir att bygga vidare på det arbete vi tidigare utfört för INOV8 Golf. Vi utvecklar och underhåller det nya mobilspelet medan INOV8 Golf kommer att marknadsföra spelet med hjälp av sitt breda kontaktnät och en rad namnkunniga sponsorer, säger företagets vd Don Geyer.

Mobilspelet kombinerar golf och virtuell gambling på ett innovativt, underhållande och socialt sätt och marknadsförs under INOV8:s varumärke. Three Gates AB får en fast ersättning för utvecklingsarbetet. Kontraktstiden är sex månader med ett totalt kontraktsvärde på ca 1,8 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda med det arbete som Three Gates har utfört för oss tidigare och vi ser fram emot att arbeta vidare tillsammans med nästa steg i utvecklingen av vårt kommande mobilspel, säger INOV8 Golfs vd John Cioe.

– Det nya avtalet med INOV8 Golf innebär att vi kan utnyttja kapaciteten i studion fullt ut och tillföra stabila intäkter, samtidigt som vi håller uppe tempot i våra andra projekt. Det finns även ett starkt nätverk kring INOV8 Golf, där vi ser möjliga synergier med vår sportfokuserade spelportfölj, som vi utvecklar i samarbete med IMG, Pro Bull Riders och andra internationella partners, säger Don Geyer.

INOV8 Golf grundades av den amerikanska entreprenören John Cioe och är baserat i Scottsdale, Arizona. Bolaget har ett brett nätverk inom professionell sport och bland sponsorerna märks starka varumärken som PGA Golf och professionalpoker.com. Flera kända amerikanska sportprofiler är också knutna till bolaget:

Tom Schneider har närmare 25 års erfarenhet av golfbranschen. Han är finanschef för Loudmouth Golf och har arbetat med bland andra PING Golf. Schneider har även gjort sig ett namn som spelare och medieprofil inom professionell poker. Han utnämndes till Poker Player of the Year i 2007 års World Series of Poker och medverkar regelbundet i TV och andra medier.

Jerry Hairston Jr spelade i flera olika klubbar i Major League Baseball under åren 1998-2013. Han vann World Series Championship 2009 med New York Yankees. Efter sin aktiva tid har Hairston arbetat med Los Angeles Dodgers sändningar i anslutning till matcher för Sportsnet LA.

För mer information, kontakta gärna:

Don Geyer, VD
Tel: 070-554 73 33
don@threegates.se

Three Gates

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en produktportfölj som omfattar underhållningsspel, online gambling och sociala kasinospel. Three Gates verkar på den globala marknaden och har ett stort internationellt nätverk.
www.threegates.se

INOV8 Golf

INOV8 Golf är ett mediebolag baserat i Scottsdale, Arizona, som fokuserar på spel, virtuell gambling och golfrelaterad livsstil. INOV8 Golf skapar nya och spännande sätt att bedriva välgörenhet på med nya mobila och sociala golfspel.
www.inov8golf.com