Efter succén med mobilspelet lanseras nu konsolversionen av 8 to Glory för PlayStation och Xbox. Spelet kommer att börja säljas 31 juli.

8 to Glory, det officiella spelet från PBR (Professional Bull Riders), har lanserats av Three Gates för PlayStation och Xbox. Spelet kommer att börja säljas 31 juli. Sedan 8 to Glory lanserades för mobil på iOS och Android i augusti 2016, har mer än 1 miljon spelare laddat ner och spelat spelet. Baserat på denna framgång erbjuder nu Three Gates konsolspelare en ännu mer spännande och realistisk spelupplevelse med tjurridning.

Konsolversionen av spelet, som blir tillgänglig för PlayStation 4 och Xbox One, erbjuder en variation av spellägen som låter spelarna följa den riktiga PBR-säsongen och återskapa legendariska matchups. Fans kan uppleva säsongen på PBR-touren med the bästa ryttarna och högst rankade tjurarna från PBR, inklusive så väl världsmästaren från 2017 Jess Lockwood som tidigare mästare Cooper Davis, J.B. Mauney och Silvano Alves. Tjurarna inkluderar SweetPro´s Bruiser, Magic Train och Spotted Demon. Fans kan också spela mot varandra som tjur mot ryttare i ”versus mode”.

Väljer man att spela den fulla säsongen så replikeras den aktuella 25:e PBR: Unleash the Beast med samma event och arenor. Det finns möjlighet att öka ryttarens styrka och skicklighet med ny utrustning under säsongen med det slutliga målet att vinna PBR World Championship.

“Det här actiondrivna spelet låter fansen uppleva spänningen och dramatiken i PBR med en hand bunden till kontrollen och sporrarna i fåtöljen”, säger Sean Gleason, vd för PBR. ”Vi är stolta över att kunna erbjuda den mest realistiska grafiken och spelupplevelsen som någonsin har setts i ett videospel om tjurridning.”

“Vi testade 8 to Glory med de riktiga atleterna från PBR för att säkerställa att det är en högkvalitativ spelupplevelse som på bästa sätt reflekterar PBR:s varumärke”, säger Don Geyer, vd för Three Gates. ”Med PBR som tävlar i fem länder och är tillgängligt i 130 territorier genom global TV-distribution, ser vi ett globalt intresse för ett konsolspel som skildrar episka ”man vs beast match-ups” i en sport med de modigaste atleterna i världen.”

SPELINNEHÅLL

  • Riktiga PBR-säsongerfölj den verkliga PBR-säsongen och de riktiga eventen i Campaign Mode.
  • Dussintals riktiga PBR-ryttare och tjurar – spela som dina favoritryttare och gå upp mot de högst rankade tjurarna.
  • Tävla Head-to-Head – lokal multiplayer mode låter användarna spela som tjuren eller ryttaren mot varandra.
  • Leaderboards och tävlingar– tävla om att ha de högst rankade spelarna och tjurarna och om att få högsta poäng på en enskild omgång med de svåraste tjurarna.
  • Samla och dominera – prestera och vinn events för att få tillgång till de bästa ryttarna och tjurarna och maxa ditt bull team och stall.

Three Gates planerar online event och turneringar som ska ge fansen chanson att tävla mot toppgamers för att vinna 8 to Glorys mästerskapsspänne.
Länk till speltrailern: 8 to Glory Trailer

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.threegates.se

För ytterligare information

Don Geyer, VD, Three Gates AB
Telefon: 0705 – 54 73 33
E-post: don@threegates.se

Denna information är sådan information som Three Gates AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 juli 2018.