Fantasy horse racing-spelet Wildshade, som utvecklas och förläggs av Jumpgates portföljbolag Tivola Games, har nått över en miljon nedladdningar sedan lanseringen i november 2021.

“Wildshade är Tivola Games och Jumpgates mest framgångsrika lansering hittills och vi är stolta över att ha passerat milstolpen en miljon nedladdningar. Spelet lanserades med innehåll som främst fokuserade på att uppnå en högkvalitativ tidig spelupplevelse och spelarna har hittills endast haft begränsade möjligheter att spela utanför ligasystemet. Parallellt med att nytt innehåll med mindre nya spelfunktioner har lanserats under första kvartalet har teamet arbetat i bakgrunden med att skapa en single player-kampanj som kommer att lanseras successivt i ett antal uppdateringar under de kommande veckorna och månaderna. Eftersom de tidiga viktiga nyckeltalen är så starka väljer vi att fokusera på att skapa riktigt bra innehåll som fördjupar och förlänger spelupplevelsen. Med dessa stora uppdateringar av spelet kan spelarna spela Wildshade i månader och målet är att ta nästa stora kliv i spelets monetisering”, säger Harald Riegler, VD Jumpgate AB.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se