Cat Rescue Story, som utvecklats av Jumpgates dotterbolag Tivolas Games, har vunnit Deutscher Computerspielpreis 2024 i kategorin bästa mobilspel. Priset delades ut av det tyska näringsdepartementet (Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz) i samarbete med game – den tyska spelindustriorganisationen och offentliggjordes i samband med prisceremonin den 18 april i München. Utöver äran utgår en prissumma på 40 000 EUR till vinnaren i kategorin bästa mobilspel.

Tivolas VD Florian Bohn kommenterar: ”Vi är väldigt glada över att Tivola vunnit denna prestigefyllda utmärkelse. Jag är stolt över teamet och utvecklingen i studion. Det här bekräftar att vi gör rätt saker och ger oss energi och motivation.”

https://deutscher-computerspielpreis.de/

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

 Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende grupp av spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och omfattar fem spelstudios: Nukklear (Hannover), Tivola Games (Hamburg), gameXcite (Hamburg), Funatics (Düsseldorf) samt Tableflip Entertainment (Visby). Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se