Three Gates har ingått avtal med amerikanska SlapShot Games om förvärv av 50 % av rättigheterna till det onlinebaserade action-spelet Offensive Combat. Spelet har över 4,5 miljoner registrerade spelare över hela världen och kommer under våren att återlanseras för PC-marknaden under namnet Offensive Combat Redux.

Den totala köpeskillingen uppgår till 120 000 USD, varav 65 000 USD betalas vid kontraktsingåendet och 55 000 USD den 15 juli 2017. Utvecklaren U4iA Games investerade totalt ca 5 000 000 USD i utvecklingen och marknadsföringen av Offensive Combat och Three Gates bedömning är att köpeskillingen är mycket attraktiv.

Avtal har även ingåtts med International Digital Entertainment Agency (”IDEA”) om marknadsföring av spelet. Det totala kontraktsvärdet är 88 000 USD, som fördelas över en 11 månadersperiod med start vid spelets lansering.

Huvudägare och vd för SlapShot Games och IDEA är Sean Kauppinen, som även är styrelseledamot i Three Gates. Därför ska avtalen underställas godkännande av en extra bolagsstämma och kallelse kommer att gå ut inom kort. En redogörelse från styrelsen och ett oberoende värderingsutlåtande gällande affären kommer att göras tillgängligt på bolagets hemsida inför extrastämman.

  • Three Gates får genom köpet ett inarbetat varumärke med en redan etablerad användarbas. Och detta till en bråkdel av detbelopp som tidigare investerats i spelets utveckling och marknadsföring. Vi tror på en stark comeback för Offensive Combat vid återlanseringen, säger Three Gates vd Don Geyer.

Offensive Combat lanserades ursprungligen under 2012 av studion U4iA Games i USA. Spelet blev snabbt oerhört populärt och uppdaterades regelbundet fram till för tre år sedan då U4iA utan närmare förklaring lade ned verksamheten och därmed även stödet för Offensive Combat. Beslutet kom som en stor överraskning både för de 26 anställda och spelets starka och lojala användarbas med mer än 4,5 miljoner registrerade spelare.

  • Med Three Gates som partner får vi in ett mycket starkt utvecklingsteam som kompletterar SlapShots erfarenhet av lanseringar och marknadsföring av spel. Tillsammans ska vi inte bara återskapa Offensive Combat-världen utan också ta spelet till en ny nivå, säger Sean Kauppinen, vd för SlapShot Games.

Offensive Combat låter spelaren ta kontrollen över alltifrån vanliga soldater till jätteödlor och andra fantasifulla figurer i en actionfylld kamp i högt tempo mot andra spelare. Spelet utmärker sig genom sin unika atmosfär och en humor som påminner om TV-program som The League och South Park.

  • Genom den nya versionen, Offensive Combat Redux, kommer miljontals spelare att åter få möjlighet att uppleva det spel som de älskar. Den bygger på samma spelupplevelse, mekanik och kartor som i Offensive Combat, och är dessutom uppdaterad för dagens eSportkultur, säger Don Geyer, vd i Three Gates.

Lanseringen av Offensive Combat Redux beräknas ske inom de närmaste månaderna.

 För ytterligare information 
Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se 

Om bolaget 
Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential, som omfattar underhållningsspel, online gambling och sociala kasinospel. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. Bolaget är listat på NGM MTF under kortnamnet GATE. För ytterligare information se: www.threegates.se

Om SlapShot Games
SlapShot Games grundades i slutet av 2016 av amerikanska spelveteraner. Bolaget är en spelförläggare med samma inställning till spel som professionella ishockeyspelare har till sin sport. Genom hårt arbete, träning, erfarenhet och spelkänsla kan de återanvända och utveckla tidigare generationers varumärken och återlansera dem på marknaden. SlapShot Games har som mål att ge ut stora spel som de själva och miljontals andra vill spela. Bolaget arbetar hårt med att uppnå detta mål med duktiga partners och varumärken och licenser av världsklass. För ytterligare information se: www.slapshotgames.com

Om The International Digital Entertainment Agency
IDEA erbjuder rådgivning inom strategi, affärsutveckling och strategisk kommunikation med syftet att möjliggöra för internationella bolag i underhållningsbranschen och digitala mediebolag att kommersialisera idéer och uppnå affärsmål. Bolaget fokuserar särskilt på spelbranschen. För ytterligare information se: www.ide-agency.com