Det svenska spelutvecklingsbolaget Three Gates AB har tecknat avtal med det amerikanska bolaget INOV8 Golf om att ta fram ett mobilspel som kombinerar golf och virtuell gambling.

Phone

– Three Gates roll blir att utveckla och underhålla det nya mobilspelet medan INOV8 Golf kommer att marknadsföra spelet med hjälp av sitt breda kontaktnät och en rad namnkunniga sponsorer, säger företagets vd Don Geyer.

Mobilspelet ska kombinera golf och virtuell gambling på ett innovativt, underhållande och socialt sätt. Det kommer att marknadsföras under INOV8:s varumärke och lanseringen beräknas ske under första halvåret 2017. Three Gates AB får dels en fast ersättning för utvecklingsarbetet, dels aktier i INOV8 Golf.

– Samarbetet med INOV8 Golf innebär stabila intäkter och förbättrad finansiell styrka för Three Gates. På längre sikt skapar det fler samarbetsmöjligheter med INOV8 Golf, säger Don Geyer.

Three Gates strategi är att hantera affärsrisk genom att uppnå en bra balans mellan utveckling av spel baserade på royalties och uppdragsarbete mot fast ersättning. Samarbetet med INOV8 Golf passar därför perfekt in i bolagets affärsmodell, enligt vd Don Geyer.

INOV8 Golf grundades av den amerikanska entreprenören John Cioe och är baserat i Scottsdale, Arizona. Bolaget har ett brett nätverk inom professionell sport och bland sponsorerna märks starka varumärke. Flera kända amerikanska sportprofiler är också knutna till bolaget:

Tom Schneider har närmare 25 års erfarenhet av golfbranschen. Han är finanschef för Loudmouth Golf och har arbetat med bland andra PING Golf. Schneider har även gjort sig ett namn som spelare och medieprofil inom professionell poker. Han utnämndes till Poker Player of the Year i 2007 års World Series of Poker och medverkar regelbundet i TV och andra medier.

Jerry Hairston Jr spelade i flera olika klubbar i Major League Baseball under åren 1998-2013. Han vann World Series Championship 2009 med New York Yankees. Efter sin aktiva tid har Hairston arbetat med Los Angeles Dodgers sändningar i anslutning till matcher för Sportsnet LA.

 

– INOV8 Golf har ambitionen att bygga upp en stor portfölj med högkvalitativa spel och har därför potential att bli en viktig långsiktig partner för oss. Genom det starka nätverket bedömer vi att bolaget har goda möjligheter att nå ut till spelarna med det nya mobilspelet, säger Three Gates vd Don Geyer.

 

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se

 

 

Three Gates

 

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en produktportfölj som omfattar underhållningsspel, online gambling och sociala kasinospel. Three Gates verkar på den globala marknaden och har ett stort internationellt nätverk.

 

 

 

INOV8 Golf

 

INOV8 Golf är ett mediebolag baserat i Scottsdale, Arizona, som fokuserar på spel, virtuell gambling och golfrelaterad livsstil. INOV8 Golf skapar nya och spännande sätt att bedriva välgörenhet på med nya mobila och sociala golfspel.

www.inov8golf.com
För mer info se Three Gates AB inleder samarbete med medieföretag i USA