Det nya avtalet mellan PBR Investments och Three Gates sträcker sig fram till 31 december, 2020 och inkluderar utvecklingen av det officiella konsolspelet för Professional Bull Riders och rättigheterna till mobilspelet 8 to Glory.

Genom affären med PBR Investments erhåller Three Gates rätten att utveckla konsolversionen av mobilspelet 8 to Glory, som kommer att lanseras under 2018 i samband med Professional Bull Riders 25-årsjubileum. Three Gates kommer att ha rätt till merparten av royalty-intäkterna för produkterna under avtalstiden. Samarbetsavtalet medger även utveckling för PC och andra plattformar, men några officiella planer för produkter för andra plattformar finns inte för tillfället. I avtalet ingår även rättigheterna till mobilversionen av 8 to Glory, som kommer att genomgå en större översyn samt regelbundna uppdateringar för att upprätthålla spelarnas intresse.

Det senaste officiella konsolspelet från Professional Bull Riders lanserades 2009 och sålde då i över 600 000 exemplar. Sedan dess har Professional Bull Riders ökat betydligt i popularitet och antal event, samt ingått större TV-avtal. Över 30 miljoner tittare följer TV-sändningarna från bolagets event. Pro Bull Riders ägs sedan 2015 av IMG, som är världsledande inom sportsmanagement, event, media och mode.

Tjurridning har utvecklats till en internationell sport och är nu populär i många länder utanför USA och då främst i Australien, Kanada, Mexiko och Brasilien.

I samband med förvärvet har Three Gates tagit upp ett brygglån på sju miljoner kronor för att finansiera förvärvet, samt kortsiktigt stärka bolagets likviditet. Lånet har en löptid på 12 månader, med möjlighet för Three Gates att säga upp lånet i förtid utan tillkommande kostnad. Årsräntan på lånet uppgår till 18 %.

VD Don Geyer kommenterar:

“Det har varit ett nöje att arbeta med PBR Investments, IMG och Pro Bull Riders och vi ser fram emot ett närmare samarbete mellan parterna för att skapa ett riktigt bra spel som gör den spännande tjurridningssporten rättvisa. Projektet är en fantastisk möjlighet för Three Gates att arbeta med etablerade internationella partners för att skapa ett kvalitetsspel för konsol. När vi utvecklade mobilversionen av 8 to Glory hade vi ett starkt fokus på kvalitet och spelet upprätthåller en rating på 4,4 på Google play, vilket är högre än för många andra licensierade sporttitlar. Vi kommer att arbeta hårt för att fånga spänningen i verklig tjurridning i en konsolupplevelse som ska ge spelaren känslan av att vara en riktig ryttare. Det är också glädjande att kunna visa våra ägare att affärsmodellen att utveckla mobilspel av så hög kvalitet att de vid framgångsrika lanseringar även kan vidareutvecklas för andra plattformar som PC och konsol fungerar. Det är ett ordentligt kliv framåt för Three Gates som bolag att få möjlighet att utveckla en licensierad produkt för ett välkänt varumärke och vi är väldigt entusiastiska över att ta 8 to Glory till konsolmarknaden.”

Se den officiella trailern för mobilversionen av 8 to Glory på Facebook: https://www.facebook.com/pbr/videos/10154613343660832/

Information om PBR: http://www.pbr.com

Information om IMG http://www.img.com

 För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential, som omfattar underhållningsspel, online gambling och sociala kasinospel. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt