Lanseringsdatum för den globala lanseringen av Cat Rescue Story har fastställts till 28 mars 2023. Spelet utvecklas och förläggs av Jumpgates dotterbolag Tivola Games. Produktbredden för Tivolas mobil- och konsolspel bygger på 28 år av erfarenhet som en utvecklingsstudio med djurbaserade spel och en närhet till spelarna i segmentet.

Mobilspelet Cat Rescue Story är ett trevligt spel om djuromsorg och husrenovering där spelaren sätter upp sin egen räddningsstation för katter. Utöver den interaktiva omsorgen om katterna och renoveringen av ett övergivet hus på landet fokuserar spelet också på teman relaterade till djurs välfärd och bevarande av naturen.

Spelet medför en ny tillnärmning för Tivolas djursimulationsspel, som inte bara bygger på utvidgat innehåll genom en berättelse, utan även ny spelmekanik för att fördjupa spelarens upplevelse.

Cat Rescue Story

Cat Rescue Story är spelarens berättelse, som inleds med ett brev från gammelfaster, som har testamenterat sitt gamla hus till spelaren. Där visar det sig att gammelfastern har tagit hand om en mängd övergivna katter. Det ärvda huset ser ut att ha varit övergivet under en längre tid. Spelaren finner en övergiven katt och bestämmer sig för att hjälpa den. När byns veterinär får reda på hur bra spelaren tagit hand om katten föreslår han att spelaren kan hjälpa fler övergivna katter i området. Med stöd från veterinären och en händig granne bestämmer sig spelaren för att renovera katthuset och rädda fler katter.

Spelinnehåll:

  • 48+ olika kattfärger
  • Vacker handmålad grafik
  • Customization, dekoration och möblering av huset
  • Olika möbelstilar
  • Behandling och grooming för katterna
  • Roliga minispel med många olika nivåer
  • Kattsamling
  • Möjlighet att använda hemodlade växter för att locka ovanliga katter
  • Adoptionsspel där övergivna katter ska matchas med nya ägare

“Jag är väldigt nöjd med Cat Rescue Story, som är ett nytt välgjort spel för Tivolas trogna kärnpublik. Tivolas utvecklingsteam har gjort ett mycket bra jobb och tagit stora steg framåt i att leverera kvalitet, inte minst gällande spelupplevelse och monetiseringskoncept. Det visar vår förmåga att utveckla våra studios och team och vi kan se hur varje nytt spel innebär en betydande kvalitetshöjning, vilket bådar gott för framtiden. Det blir spännande att följa lanseringen”, säger Harald Riegler, VD Jumpgate AB.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om Jumpgate

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se