Jumpgates dotterbolag gameXcite har beviljats ca 1,2 miljoner EUR i finansiering från det tyska federala ministeriet för transport och digital infrastruktur (“BMVI”). Finansieringen utgår i form av ett bidrag till täckning av produktionskostnader för det nya strategi- och överlevnadsspelet med projektnamn Galactic Journeys som förläggs av Daedalic Entertainment och planeras för lansering under 2024. Det har beviljats inom ramen för det tyska programmet för spelfinansiering som administreras av BMVI. Finansieringen kommer att betalas ut löpande under projektperioden med start i september 2023.

“Efter att ha färdigställt prototypen för spelet är det det mycket glädjande att vi nu officiellt har fått godkänt även projektdelen av den offentliga finansieringen för Galactic Journeys i samarbete med Daedalic Entertainment. Den totala utvecklingsbudgeten för spelet är ca 2,6 MEUR, där Daedalic står för 1,2 MEUR och där vi nu har fått beviljat BMVI-bidrag på totalt ca 1,3 MEUR. Nästa viktiga milstolpe är att säkra rättigheterna till användningen av ett starkt varumärke för spelet och vi kommer att presentera mer information om projektet inom kort”, säger Patrick Streppel, VD gameXcite.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende grupp av spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och omfattar fem spelstudios: Nukklear (Hannover), Tivola Games (Hamburg), GameXcite (Hamburg), Funatics (Düsseldorf) samt Tableflip Entertainment (Visby). Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se