• Nettoomsättningen under delåret uppgick till 1 TSEK (926 TSEK). Omsättningen under andra kvartalet uppgick till 1 TSEK (926 TSEK). 
  • Rörelseresultatet före finansiella poster uppgick till -6 395 TSEK (-3 896 TSEK). Rörelseresultatet före finansiella poster under andra kvartalet uppgick till -3 574 TSEK (-1 905 TSEK). 
  • Resultatet efter finansiella poster uppgick till -6 397 TSEK (-3 921 TSEK). Resultatet efter finansiella poster under andra kvartalet uppgick till -3 575 TSEK (-1 930 TSEK). 
  • Resultatet per aktie uppgick till -4,87 SEK (-2,98 SEK) under perioden. Resultatet per aktie under andra kvartalet uppgick till -2,72 SEK (-1,47 SEK).
  • Under maj månad lanserades spelet Cash Cow för den amerikanska gambling-plattformen bSpot.
  • Den 21 juni ingicks avtal med PBR Investments om förvärv av rättigheterna till Professional Bull Riders (”PBR”) officiella spel 8 to Glory för konsol och mobil. I samband med förvärvet upptogs ett brygglån på sju miljoner kronor för att finansiera förvärvet, samt kortsiktigt stärka bolagets likviditet.
  • Efter perioden har spelet Offensive Combat Redux! lanserats via Steam i Europa och Nordamerika.

Kommentar till delårsrapporten

Samtidigt som turistsäsongen i Visby pågått för fullt utanför kontorets väggar, har vi på Three Gates haft en intensiv och spännande sommar. Tre dagar före rapportdatum relanserade vi det efterlängtade first person shooter-spelet (”FPS”) Offensive Combat Redux! tillsammans med vår partner SlapShot Games. Vi är mycket nöjda med resultaten från Beta-testningen och uppmärksamheten kring lanseringen. När den tidigare versionen av spelet avslutades för tre år sedan hade det 4,5 miljoner registrerade spelare. Nu ser vi med förväntan fram emot att ta del av de första försäljningssiffrorna och förhoppningsvis kan vi med en lyckad lansering ta ett stort steg framåt under hösten.

Det kommer att ske mycket kring Offensive Combat Redux! under året. Vi planerar att lansera spelet i Latinamerika, samt nya språkversioner för tyska, franska, spanska och portugisiska. Det kommer även att lanseras flera större expansioner till spelet framöver för att upprätthålla spelarnas intresse och öka försäljningen.

Ytterligare en viktig milstolpe för Three Gates nåddes tidigare i sommar, med avtalet med PBR Investments om förvärv av rättigheterna till konsol- och mobilversionen av PBR:s officiella spel 8 to Glory. Mobilversionen lanserades i augusti förra året och utvecklades då av Three Gates under ett uppdragsavtal med PBR Investments och vi är väldigt glada över att nu ta över rättigheterna. Genom avtalet får vi utöver del i försäljningsintäkterna även ett väsentligt större inflytande över utvecklingen och marknadsföringen av spelet. Vi stärker ytterligare relationen till PBR och ägarna IMG, vilket kan leda till andra spännande samarbeten längre fram. 8 to Glory har tagits emot väl av spelarna och har fått höga betyg på Google Play och iTunes och vi ser positivt på möjligheten att vidareutveckla mobilversionen. Intäkterna från mobilspelet kommer att börja synas i räkenskaperna från tredje kvartalet i år.

Den största uppsidan i affären ligger dock i rättigheterna till den kommande konsolversionen av 8 to Glory. Det tidigare officiella konsolspelet från PBR lanserades 2009 och sålde då i över 600 000 exemplar. Sedan dess har intresset för tjurridningssporten, som från början är ett av momenten i klassisk rodeo, ökat på ett sätt som kan vara svårt att föreställa sig i Skandinavien. I en undersökning från maj i år, baserad på de större amerikanska sporter som personer över 12 år uttryckte ett stort intresse för, rankades PBR högre än kända varumärken som Nascar, NHL och fotbollsligan MLS. Dessutom var tjurridningen den sport som intresset ökade mest för jämfört med tidigare år.

Vi och PBR har stora planer för marknadsföringen av konsolspelet, som kommer att lanseras under 2018 i samband med PBR:s 25-årsjubileum. Spelet kommer att framvisas på samtliga betydande PBR-event och ska även marknadsföras i över 1 000 Walmart-butiker, som ett led i samarbetet mellan PBR och Walmart. Med den kommande konsolversionen av 8 to Glory etablerar vi Three Gates som en spelstudio med kapacitet att lansera kvalitativa titlar för alla större plattformar och i samarbete med partners i världsklass. Det finns således mycket goda förutsättningar för att 8 to Glory ska kunna ta Three Gates till ett helt ny nivå som bolag.

Three Gates AB Delårsrapport Q2 2017

För ytterligare information

Don Geyer VD, Three Gates AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: don@threegates.se

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential, som omfattar underhållningsspel, online gambling och sociala kasinospel. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk.