Three Gates AB har ingått ett utvecklingsavtal med Short Shot om att utveckla ett nytt mobilspel baserat på det ikoniska spelet Asteroids från Atari. Three Gates kommer att bära en del av utvecklingskostnaderna och kommer att ha del i intäkterna från spelet utifrån en intäktsfördelningsmodell.

Short Shot är ett nytt spelbolag som leds av Robert Alexander (tidigare styrelseledamot i Take Two Interactive (TTWO på Nasdaq) och vd för Jack of All Games) och Irena Angeliades. Robert är känd för sitt arbete med Grand Theft Auto och många andra kända titlar. Irena är en serieentreprenör med en långvarig passion för old school-spel. Det nya bolaget fokuserar på att förlägga och utveckla spel för mobil, konsol och PC baserade på välkända varumärken.

“Vi ser fram emot att arbeta tätt med Short Shot på detta första spel och därmed lägga grunden för vad vi tror kommer att bli ett långsiktigt samarbete när de bygger upp sin spelportfölj”, säger Don Geyer, vd för Three Gates. ”Att arbeta med etablerade industriveteraner på stora IP:n som Asteroids är en nyckel för vår tillväxt. Med 8 to Glory, vårt officiella licensierade spel från Pro Bull Riders, och Short Shot som nu ger oss förtroendet att utveckla ett spel baserat på Asteroids, så bygger vi ett renommé bland varumärkesägare som vill ha kvalitetstitlar utvecklade som representerar deras varumärken på bästa sätt.”

”Jag är väldigt imponerad av arbetet som Three Gates har gjort tidigare och mina interaktioner med Don Geyer har varit mycket positiva”, säger Robert Alexander, ordförande för Short Shot. ”Atari och Short Shot ser fram emot att se Three Gates exekvera vår vision för Asteroids och förhoppningsvis hjälpa oss att utveckla många andra titlar framöver när vår relation växer sig starkare.”

Atari kommer att vara förläggare av det nya mobilspelet Asteroids. Bolagen kommer att släppa mer information om projektet i takt med att det utvecklas.

Om bolaget

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.threegates.se

För ytterligare information

Don Geyer, VD, Three Gates AB
Telefon: 0705 – 54 73 33
E-post: don@threegates.se

Denna information är sådan information som Three Gates AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 augusti 2018.