Action-spelet Offensive Combat Redux! som utvecklas av Three Gates i samarbete med SlapShot Games har godkänts för distribution genom plattformen Steam. Beta-testning inleds i april och spelet kommer att lanseras i sommar.

Offensive Combat Redux!™ har godkänts för Steam, som är världens största distributionsplattform för PC-spel. Spelet kommer att lanseras i sommar och utvecklarna implementerar nu ett flertal uppgraderingar av originalspelet Offensive Combat. Beta-testning kommer att inledas under april månad via Steam.

Den externa beta-testningen syftar främst till att säkerställa att spelmekaniken och vapnen är balanserade, att kartorna fungerar bra på datorer med olika prestanda och att det är en bra spelupplevelse. Utvecklarna söker en blandning av beta-testare, som inkluderar så väl spelare av originalspelet som nya spelare. Intresserade kandidater kan anmäla sitt intresse på: http://www.offensivecombat.com

“Att godkännas för Steam är en viktig milstolpe för att nå ut till den stora PC-publiken i dag”, säger Don Geyer, VD för Three Gates AB. “Originalversionen av Offensive Combat kom aldrig ut på plattformen, så det här är en bra möjlighet för Offensive Combat Redux! att nå en ännu större publik om Steam-användarna tar till sig spelet så som vi hoppas.”

Offensive Combat Redux! är ett FPS-spel med attityd. Spelet har bra variation av kartor konstruerade för en actionfylld spelupplevelse och varierade spelstilar. Originalspelet lanserades free-to-play, där spelarna kunde köpa en mängd uppgraderingar och acceleratorer som snabbt tog spelarna till toppnivåer med många olika typer av vapen.

Offensive Combat Redux! lanseras i stället med en traditionell intjäningsmodell med engångsbetalning för nedladdning och kommande expansioner. Spelet bygger på en stark spelupplevelse och familjära kartor för att tilltala både gamla spelare och en ny publik. Med mängder av vapen, mycket humor och en annorlunda ton är Offensive Combat Redux! ett unikt FPS-spel.

“Vi gillar verkligen Steam och är väldigt nöjda med att Offensive Combat Redux! kommer att vara tillgängligt på plattformen i sommar”, säger Sean Kauppinen, VD för SlapShot Games och känd i Offensive Combat-världen under sin spelpersona MegaMouth. “Nu fokuserar vi på att involvera de gamla spelarna i spelet. Tillsammans med det starka community som finns runt Offensive Combat ska vi se till att spelet når upp till sin fulla potential.”

Om bolaget 

Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential, som omfattar underhållningsspel, online gambling och sociala kasinospel. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. Bolaget är listat på NGM MTF under kortnamnet GATE. För ytterligare information se: www.threegates.se

Om SlapShot Games

SlapShot Games grundades i slutet av 2016 av amerikanska spelveteraner. Bolaget är en spelförläggare med samma inställning till spel som professionella ishockeyspelare har till sin sport. Genom hårt arbete, träning, erfarenhet och spelkänsla kan de återanvända och utveckla tidigare generationers varumärken och återlansera dem på marknaden. SlapShot Games har som mål att ge ut stora spel som de själva och miljontals andra vill spela. Bolaget arbetar hårt med att uppnå detta mål med duktiga partners och varumärken och licenser av världsklass. För ytterligare information se: www.slapshotgames.com

Kontakt

Don Geyer
Three Gates AB
don@threegates.se

Sean Kauppinen (for SlapShot Games)
International Digital Entertainment Agency (IDEA)
+1-415-299-2156
sean@ide-agency.com