Jumpgate AB meddelar att det helägda dotterbolaget gameXcite GmbH, baserat i Hamburg, har ingått ett licensavtal med Paramount Consumer Products för användningen av Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine och Star Trek: Voyager för ett kommande PC- och konsolspel.

“Vi är entusiastiska över att gameXcite arbetar med ett av världens största varumärken inom Science Fiction, omfattande ett otal episoder, filmer och böcker som fångar publiken varje dag på TV- och streaming-plattformar,” säger Harald Riegler, VD Jumpgate AB. “Vårt team har inte bara erfarenhet av att arbeta med licensierat innehåll genom arbetet med de Asterixbaserade spelen, inklusive det kommande Asterix & Obelix Heroes, utan består dessutom av die-hard Star Trek-fans som kommer att leverera en djup berättelsedriven spelupplevelse, som verkligen placerar spelarna i kaptensstolen!“.

Ytterligare information om projektet kommer att meddelas längre fram.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende grupp av spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och omfattar fem spelstudios: Nukklear (Hannover), Tivola Games (Hamburg), gameXcite (Hamburg), Funatics (Düsseldorf) samt Tableflip Entertainment (Visby). Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se