Jumpgates dotterbolag Tivola Games har lanserat Cat Rescue Story, som nu är tillgängligt för iOS och Android globalt. Spelet utvecklas och förläggs av Tivola Games.

“Det blir spännande att följa årets första lansering. Utvecklingsteamet har gjort ett bra jobb med Cat Rescue Story för mobil och spelet höjer definitivt kvaliteten på Tivolas spelportfölj. Jag ser fram emot att följa mottagandet från Tivolas trogna publik. Nästa år kommer konsolversionen av spelet i samarbete med NACON, säger Harald Riegler, VD Jumpgate AB.

Mobilspelet Cat Rescue Story är ett trevligt spel om djuromsorg och husrenovering där spelaren sätter upp sin egen räddningsstation för katter. Utöver den interaktiva omsorgen om katterna och renoveringen av ett övergivet hus på landet fokuserar spelet också på teman relaterade till djurs välfärd och bevarande av naturen.

Spelet medför en ny tillnärmning för Tivolas djursimulationsspel, som inte bara bygger på utvidgat innehåll genom en berättelse, utan även ny spelmekanik för att fördjupa spelarens upplevelse.

Cat Rescue Story

Cat Rescue Story är spelarens berättelse, som inleds med ett brev från gammelfaster, som har testamenterat sitt gamla hus till spelaren. Där visar det sig att gammelfastern har tagit hand om en mängd övergivna katter. Det ärvda huset ser ut att ha varit övergivet under en längre tid. Spelaren finner en övergiven katt och bestämmer sig för att hjälpa den. När byns veterinär får reda på hur bra spelaren tagit hand om katten föreslår han att spelaren kan hjälpa fler övergivna katter i området. Med stöd från veterinären och en händig granne bestämmer sig spelaren för att renovera katthuset och rädda fler katter.

Spelinnehåll:

  • 48+ olika kattfärger
  • Vacker handmålad grafik
  • Customization, dekoration och möblering av huset
  • Olika möbelstilar
  • Behandling och grooming för katterna
  • Roliga minispel med många olika nivåer
  • Kattsamling
  • Möjlighet att använda hemodlade växter för att locka ovanliga katter
  • Adoptionsspel där övergivna katter ska matchas med nya ägare

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

 Om Jumpgate

Jumpgate AB är en oberoende spelgrupp som grundades 2011 och omfattar den Visbybaserade spelstudion Tableflip Entertainment samt Hamburgbaserade Tivola Games och gameXcite. Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se